LOADING
© Nuno Graça Moura
Pavilhão Gimno-desportivo
Sports Hall

O programa previa a construção de um pequeno pavilhão desportivo e campo de jogos numa área periférica/rural marcada por construções agrícolas, particularmente grandes estufas, construções efémeras em plástico. O terreno disponível, exíguo para o programa em questão, limitou a implantação. O edifício é parcialmente enterrado por forma a reduzir a escala e melhor se adaptar à envolvente. Um pequeno volume anexo ajuda também na transição da escala para melhor se adaptar às construções próximas. O edifício consiste em dois muros que suportam a cobertura em estrutura metálica revestida a policarbonato translúcido. As fachadas são revestidas ao mesmo material.

 

The project included the construction of a small sports hall and a football field at a rural outskirt that is characterized by the presence of agrucultural buildings, particularly large greenhouses, ephemeral constructions in plastic. The available plot is small for the necessary area and therefore the location of the building is limited. The building is partially built below ground level in order to reduce its scale and better fit to the surroundings. A small volume also helps reducing the scale, so that it better fits to the buildings nearby. Two walls support the roof that has a steel structure covered with translucent polycarbonate plates. The facades will be covered with the same material.

 
Pav. Gimno-desportivo

O programa previa a construção de um pequeno pavilhão desportivo e campo de jogos numa área periférica/rural marcada por construções agrícolas, particularmente grandes estufas, construções efémeras em plástico. O terreno disponível, exíguo para o programa em questão, limitou a implantação. O edifício é parcialmente enterrado por forma a reduzir a escala e melhor se adaptar à envolvente. Um pequeno volume anexo ajuda também na transição da escala para melhor se adaptar às construções próximas. O edifício consiste em dois muros que suportam a cobertura em estrutura metálica revestida a policarbonato translúcido. As fachadas são revestidas ao mesmo material.

 

The project included the construction of a small sports hall and a football field at a rural outskirt that is characterized by the presence of agrucultural buildings, particularly large greenhouses, ephemeral constructions in plastic. The available plot is small for the necessary area and therefore the location of the building is limited. The building is partially built below ground level in order to reduce its scale and better fit to the surroundings. A small volume also helps reducing the scale, so that it better fits to the buildings nearby. Two walls support the roof that has a steel structure covered with translucent polycarbonate plates. The facades will be covered with the same material.

 

projcount is: 52
thumbnail index is: 49
previous nid is: 79
next nid is: 145
P - Labruge
2002

thumbscount is:
thumbnail index is:
prevpicfile is:
nextpicfile is:
webdesign   rucativa
webdesign   rucativa